Skip to content
Novosti

Promjena u izdavanju potvrda o cjepljenju za booster nakon Janssen cijepiva

Booster nakon JanssenaZa osobe koje obavile primarno cijepljenje cjepivom koje se prima u jednoj dozi te su zatim primile booster dozu od 1. veljače, počinju se izdavati nove potvrde o cijepljenju s drugačije iskazanim brojem primljenih doza. Novi ispis prikazivat će ukupni broj primljenih doza u odnosu u odnosu na potreban broj te će biti iskazan u obliku: 2/1, 3/1 itd.

Promjena je napravljena kako bi se razlikovao status osoba koje su nakon prve doze jednodoznog cijepiva primile booster dozu dvodoznog cjepiva, od osoba koje su završile primarnu seriju cijepljenja dvodoznim cjepivom.

Navedena tehnička promjena je bila nužna kako bi se osobama koje su primile booster dozu, nakon primjerice Janssen cijepljenja, omogućila ispravna standardizirana elektronička validacija u svim državama koje sudjeluju u sustavu EU digitalnih COVID potvrda kao potvrde o booster cijepljenju, imajući u vidu promjene u načinu validiranja valjanosti EU COVID potvrda pri prelasku granica koje stupaju na snagu 1. veljače 2022.

Pozivamo sve građane koje su nakon cijepljenja cjepivom koje se prima u jednoj dozi (npr. Janssen) primile i dodatnu booster dozu cjepiva da zatraže EU COVID potvrdu nakon 1. veljače 2022. putem sustava eGrađani ili na fizičkim lokacijama izdavanja kako bi dobili potvrde koje će im omogućiti najduži rok valjanosti.

Podsjećamo da ne postoji ograničenje u broju izdanih EU digitalnih COVID potvrda. Također ne postoji ograničenje koliko valjanih EU COVID potvrda osoba može pohraniti unutar novčanika CovidGO mobilne aplikacije. 

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam