Skip to content
Novosti

Odlukom Stožera valjanost negativnog PCR testa za prelazak državne granice produžena na 72 sata od trenutka uzimanja uzorka

PCR Test

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 1. lipnja 2021. o izmjenama odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja je stupila na snagu 2. lipnja, valjanost negativnog PCR test za prelazak državne granice produžena je na 72 sata od trenutka uzimanja uzorka do trenutka dolaska na granicu. Valjanost brzog antigenskog i dalje je 48 sati od trenutka uzimanja uzorka za testiranje. „Osobama koje dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije odnosno država i/ili članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru koje nisu obuhvaćene točkom II. Ove Odluke, ulazak u Republiku Hrvatsku omogućit će se uz:

- predočenje potvrde o negativnom PCR testu koji nije stariji od 72 sata od trenutka testiranja ili brzom antigenskom testu na SARS-CoV-2 koje je naveden na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova Eurospke unije, a koju objavljuje Europska komisija, ako nalaz testa nije stariji od 48 sati od trenutka testiranja dolaska na granični prijelaz“.

Slijedom navedenog EU digitalnu COVID potvrdu o u RH mogu zatražiti osobe koja imaju negativan nalaz PCR testa koji ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja brisa, a potvrda se izdaje na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka.

Osobe koje imaju negativan nalaz brzog antigenskog testa, koji ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka uzimanja brisa, također mogu zatražiti EU digitalnu COVID potvrdu koja se u ovom slučaju izdaje na razdoblje od 48 sati od uzimanja uzorka.

Cjelokupnu objavu Stožera pročitajte na linku: ODLUKA

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam