Skip to content
Novosti

Kroz hrvatski nacionalni sustav izdano dva milijuna EU digitalnih COVID potvrda

Mobilna aplikacija CovidGO preuzeta više od 300.000 puta

CovidGO

Kroz hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda do sada je izdano njih više od dva milijuna. Sustav je razvila tvrtka AKD, a s radom je započeo 1. lipnja 2021., mjesec dana ranije u odnosu na druge EU članice. U gotovo četiri mjeseca nije zabilježena niti jedna poteškoća ili greška u radu, a građani su s lakoćom dolazili do svojih potvrda.

EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8.500 jedinstvenih izdavatelja, od čega 450 predstavljaju djelatnici HZZO-a, 4.000 djelatnici laboratorija za testiranje te 4.500 djelatnici ljekarni. Aplikacija za izdavanje jednostavna je za korištenje kako za izdavateljeve, tako i za građane koji su potvrdu željeli preuzeti sami – online. Pozitivna iskustva rezultirala su i povećanim interesom za platformu e-Građani čiji se broj korisnika u ovom razdoblju povećao za 120.000 korisnika, a ovim putem svoje potvrde preuzelo je njih više od 600.000.

Veliki interes je iz za mobilnom aplikacijom CovidGO koja je s app store-ova preuzeta više od 300.000 puta. CovidGO služi za provjeru valjanosti i pohranjivanje COVID potvrda u digitalni novčanik, a zbog sve većeg broj zahtjeva za COVID potvrdama u svakodnevnom životu građani žele aplikaciju koja omogućava da je njihova COVID potvrda uvijek pri ruci, sigurno pohranjena u digitalni novčanik.

Središnje informativno mjesto kada je riječ o EU digitalnim COVID potvrdama i dalje je web stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr koju je od 1. lipnja posjetilo više od milijun jedinstvenih korisnika.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam