Skip to content
Novosti

EU digitalna COVID potvrda o preboljenju izdaje se isključivo temeljem pozitivnog PCR testa i vrijedi 180 dana

Liječnička potvrda o preboljenju temeljem brzog antigenskog testa vrijedi na području RH

potvrda o preboljenju

Zbog povećanog broja upita građana ističemo kako EU digitalnu COVID potvrdu o preboljenju mogu zatražiti osobe koje su preboljele bolest COVID-19, 11. dan od prvog pozitivnog PCR testa, a ona će vrijediti 180 dana od datuma testiranja. Njeno trajanje, kao i osnova za izdavanje, propisani su EU Direktivom.

Preboljenje ustanovljeno brzim antigenskim testom nije osnova za izdavanje EU digitalne COVID potvrde. Na osnovu brzog testa moguće je izdavanje liječničke potvrde, koja vrijedi isključivo na području RH

Podsjetimo, EU digitalnu COVID potvrdu o preboljenju mogu zatražiti osobe čiji su podaci o pozitivnom PCR testu upisani u centralne baze podatka Ministarstva zdravstva. Potvrda se možete zatražiti online putem portala e-Građani, u nekoj od poslovnica HZZO-a te u ljekarnama, ovlaštenim laboratorijima i na drugim lokacijama izdavatelja. Potvrda se ne može izdati u slučaju kada osoba ima pozitivan nalaz testiranja unatrag 11 dana od dana podnošenja zahtjeva za potvrdu.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam